Torsdag 31/10

Kom in till Henke vid ca 16,00 efter en dag hemma. Han har fortfarande väldigt ont i munnen. Smärtläkare har vart här och pratat med Henrik om smärta, Henrik tog en morfinspruta så att han kunde skölja lite med Hexident. Nu har smärtan ändrat lite karaktär och koncentrerar sig till under tungan. En sköterska var här inne och hon lös med ficklampa och lyfte lite på tungan med en spatel och tittade lite. Det ser ut som 2st väldigt röda stora kulor under tungan....Konstigt!! Under tiden morfinet verkade så kunde han iaf få i sig lite silad soppa...och det var skönt. För nu har han ett väldigt behov av att få äta och känna smaker i munnen. Nu är han på omgång 3 i programmet som ska bestå av 5 kurer. AA, BB, CC, AA, BB och denna kur som är CC ska visst vara lite lindrigare. Vi får hoppas det...för nu orkar han snart inte mer. Ninni är här just nu och vi ligger och pratar om att Henke faktiskt ska fylla 25 år om en vecka idag. Helt otroligt...min bäbis blir stor!! Vi planerar och hoppas att han är lite ok så att han kan få lite permission och komma hem och ÄTA!! Det vore väl den bästa presenten i världen. Problemet är bara HUR vi ska ta hem honom..han kan ju inte sitta upp. Men det blir väl till att lägga honom i bilen helt enkelt och åka lite olagligt. :) Ikväll är det Hockey och då kommer det lite kompisar hit och ska titta på det med Henke. Han har jätte fina vänner som kommer så ofta och hälsar på....ett gott tecken. Även om han knappt orkar..så är det ett uppskattat inslag.

Onsdag 30 Oktober

Jag känner mig så lycklig idag.
Henrik har suttit lite i sin "nya" rullstol...vi körde ut på altanen en sväng på avd.85 och sen lite in i dagrummet.
Han åt en tallrik soppa...DET ÄR LYCKA!!
 
Märkligt att bli så glad och lycklig över så "lite" kan nog någon tycka!!
Men för oss som har sett honom våndas och vrida sig av smärta för sina sår och blåsor i munnen...känns det som om vi har vunnit högsta vinsten...helt otroligt!!
 
Så här lycklig har jag nog bara vart 4ggr tidigare i mitt liv och det var kronologisk ordning :
1, När jag träffade Micke
2, När vi fick Henke
3, När vi gifte oss
4, När vi fick Ninni
5, När Henrik äter och orkar resa sig upp.
 
Vi har lång resa kvar...men idag var ändå en liten milstolpe som jag ska minnas så länge jag finns och andas.
Pratade med ronden i morse och värdena ligger bra.
Vita blodkroppar på väg upp.
CRP på väg ner
Blodvärdet 90 (ganska lågt) men beror på cellgifterna som han får.
Tumörvärdet på väg ner.
 
Så just nu känns det som om livet skulle kunna återvända :)
 
Men vi tar en dag i taget men ser ljust på framtiden.
 
 
 

Onsdag 30 Oktober

Gick upp strax före kl 8,00...bäddade ihop vår säng som vi numera måste packa ihop varje dag. Det är lite jobbigt och synd..men jag förstår så väl att det måste vara så. Det var bara lite skönt att kunna lägga sig ibland och läsa eller bara vila sig. Men fotöljen i rummet funkar bra den med. Henrik är numer väldigt svullen i ansiktet av kortisonet han får...jag kände knappt igen honom sen dagarna innan. Idag är han inne på sin 3:e dag på 3:e ronden. Inget Metrodexat denna gången i blandningen, så jag hoppas att han slipper munblåsorna denna gång. Denna omgång verkar att vara lite lindrigare med bara cellgift...bara 2ggr 3tim varje dag...mot förut 24/7. När han får 24/7 och med Metrodexat så verkar det som att han knappt överlever veckan efter. Hela munnen svaljet halsen magen tarmarna är fulla med blåsor...han lider så mycket så man inte ens kan fatta hur mycket stackarn. Det är heller inte så lätt att sitta vid sidan av och inget kunna göra mot hans lidande mer än att ringa på signal eller hämta nån som kan ge honom nåt som lindrar för några minuter. För tyvärr så hjälper det inte under längre tid. Det är så synd om honom och hela mitt mammahjärta skriker!! Men nu gäller det att vara stark för Henrik och finnas vid hans sida tills vi har bekämpat den här djävulen Burkitt För jäklar vad vi ska slåss...vi ska kriga mot denna djävul och bara mosa Burkitt. Henrik får även droppar i ögonen för att skydda dess slemhinnor. Ögonen börjar att bli lite röda nu så det är bra att dom skyddas. Vill ju inte ha en massa annat skit på köpet efter att vi har mosat Burkitt.
RSS 2.0